.....

تبلیغات

3 ddba8a90-38fb-4acd-a711-50a50a7dfbad

بررسی تطبیقی حقوق اقلیت‌های مذهبی در ایران و فرانسه

چکیده

در همه حکومتها، ضمن اینکه برای افراد تحت حاکمیت آنها وظایف و تکاملی تعیین می گردد حکومتها نیز موظفند علاوه بر حمایت و حفظ امنیت برای افراد خود حقوق آنها را نیز رعایت نمایند.دفاع از حقوق بنیادی انسان - حقوق بشر امروزی - هر چند در حال حاضر بحث جامعه جهانی است اما از لحاظ تاریخی موضوع چندان جدیدی نیست. هدف این پایان نامه بررسی حقوق اقلیتهای مذهبی در ایران و فرانسه می باشد، لذا بعد از بیان کلیاتی در مورد آزادیها و نیز حقوق بشر، به سابقه تاریخی حقوق اقلیتهای مذهبی در ایران - از زمان مادها تا مشروطیت - پرداخته شده است. سپس حقوق اقلیتهای مذهبی در جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفته و حقوق خصوصی، عمومی و سیاسی ایشان که در قانون اساسی به آنها تصریح شده است مورد دقت نظر می باشد. آنگاه حقوق اقلیتهای مذهبی در فرانسه مورد نظر قرار گرفته است. در این فصل به وضعیت مذهب و موقعیت اقلیتهای مذهبی در قوانین اساسی و نیز اعلامیه حقوق بشر و شهروند پرداخته شده است و در نهایت مواردی از حقوق یاد شده در دو کشور ایران و فرانسه مورد مقایسه قرار گرفته است و بررسی این حقوق در کشورهای مذکور با دو نظام مختلف (مذهبی و غیرمذهبی) مورد توجه می باشد و نگارنده به میزان اهمیت و توجه نظامهای یادشده در برخورد با اقلیتهای مذهبی پرداخته است و این نتیجه حاصل گردیده که اقلیتهای دینی در کشورهای با سیستم مذهبی (از جمله ایران) بیشتر مورد التفات و توجه قرار می گیرند و طبعا از حقوق بیشتری برخوردارند.

 

نوع فایل:pdf

تعداد صفحات 270

 

دانلود در ادامه مطلب

 

 


ادامه مطلب
درباره : پایان نامه , حقوق ,


برچسب ها : حقوق اقلیتهای مذهبی , ایران و فرانسه , حقوق , اقلیتهای مذهبی , اقلیتهای مذهبی در ایران ,
بازدید : 390
تاریخ : جمعه 17 مرداد 1399 زمان : 13:12 | نویسنده : داوودقادرزاده | نظرات (0)

بررسی فقهی، پیوند، اهدا،خرید و فروش اعضای بدن

چکیده

مسئله پیوند اعضای بدن از دو جنبه پزشکی و فقهی قابل بررسی است. دانش پزشکی احتمالات عملی پیوند اعضا، چگونگی برداشت اعضا و پیوند آن ها و موفقیّت یا عدم موفقیّت پیوند را بررسی می کند. و فقه با توجه به رابطه ی نزدیکی که با زندگی ما دارد ناگزیر باید نظر خود را پیرامون پیوند اعضا، لوازم و پیامدهای آن اعلام کند. فقه باید احکام شرعی پیوند اعضا را با توجه به راه های تأمین اعضا، طهارت یا نجاست عضو پیوندی، رابطه ی مالی دهنده و گیرنده عضو و... مشخص سازد. نوشته حاضر ضمن مشخص کردن احتمالات عملی پیوند اعضا ، احکام مترتّب بر اصل آن ها و مسائل عارضی ناشی از آن ها را از منظر نصوص و ادلّه شرعی مورد بررسی قرار می دهد. بررسی و طبقه بندی مشکلات شرعی، قانونی و حقوقی پیوند اعضا و پیدا کردن راه های مناسب برای رفع آن ها هدف عمده پایان نامه است. نوشته حاضر ضمن ارائه تقسیم بندی های متفاوت از انواع پیوندهای ممکن به بررسی و بحث دلایل منع و جواز هریک از آن ها پرداخته است.

نوع فایلPDF

تعداد صفحات179

پایان نامه حقوق و رایگان

جهت دانلود به ادامه مطلب بروید

 


ادامه مطلب
درباره : پایان نامه , حقوق ,


برچسب ها : اهدا،خرید و فروش اعضای بدن , اهدا عضو , خرید وفروش اعضا بدن , حقوق خصوصی , پایان نامه رایگان ,
بازدید : 349
تاریخ : جمعه 27 تیر 1399 زمان : 11:44 | نویسنده : داوودقادرزاده | نظرات (0)

فروش اعضای بدن در حقوق ایران و فقه امامیه

چکیده

امروزه با پیشرفت دانش پزشکی در زمینه پیوند اعضا ء ، بازار خرید و فروش اعضای بدن رونق شتابزده ای یافته است. این در حالی است که پیوند عضو مستلزم انتقال و تصرف در آن است. با وجود آنکه مخالفان فراوانی در فقه و حقوق در مقابل خرید و فروش و تصرف در اعضای بدن وجود دارد و دو پایه اساسی یعنی مالیت و ملکیت اعضای بدن از دیدگاه برخی فقها ء مورد تردید قرار گرفته است و لیکن موضوع مذکور دارای اعتبار کافی است. مالیت بالقوه اعضای بدن و ملکیت ذاتی آنها و یا حداقل سلطه انسان بر آنها ، توانایی لازم برای فروش آنها را طبق شروطی بوجود آورده است . مقابله با مسئله بیع اعضاء ، مخالفین را به سوی انحصاری نمودن انتقال به دو طریق دیگر یعنی وصیت و هبه اعضای بدن نموده است . اگر چه در انتقال عضو از شخص زنده به شخص دیگر با بیع، موضوعی حل شده است ، اما مخالفین ،هبه اعضای بدن را ترجیح دادند . درست است که همه اعضای بدن از نظر انسانی دارای جایگاه والایی است اما بیع اعضای بدن انسان نیز به عنوان یک راه حل مطرح شده است . راه حل مذکور با وجود اهداف عقلایی بودن توام با یک عمل معنوی راه حل معقول و موجهی است. در این پایان نامه با بررسی اقوال و ادله موافقین و مخالفین در بین علمای شیعه و سنی و مستندات قرآنی و روایی موجود ، بر این باور است که در عصر کنونی با توجه به وجود منافع عقلایی و امکان استفاده مطلوب از اعضای بدن انسان در تامین و تداوم سلامت و نجات جان انسان ها ، امکان خرید و فروش برخی از اعضای بدن انسان زنده ، و همچنین اجساد آنها ، تحت شرایط و ضوابطی وجود دارد. این امر بدان معنا است که بطور کلی ، اعضای بدن انسان مالیت داشته و در نتیجه مانند سایر اموال قابل معامله در قالب عقد بیع خواهد بود.

دانلود در ادامه مطلب


ادامه مطلب
درباره : پایان نامه , حقوق ,


برچسب ها : فروش اعضای بدن انسان , پیوند عضو , خرید وفروش عضو , حقوق خصوصی , پایان نامه , فقه امامیه ,
بازدید : 328
تاریخ : جمعه 27 تیر 1399 زمان : 11:08 | نویسنده : داوودقادرزاده | نظرات (0)

بررسی حقوقی اهداء‌ و پیوند عضو در حقوق ایران با مطالعه تطبیقی

چکیده

در بررسی حقوقی موضوع پیوند عضو ، چند سوال به شرح ذیل مطرح است : 1- رابطه انسان با اعضای خویش و همچنین رابطه میت با اولیاء چه نوع رابطه ای است ؟ از نوع رابطه مالک وملک است یا رابطه ای دیگر ؟ 2- آیا اعضای بدن انسان (( مال )) محسوب می شود؟ 3- نوع و ماهیت حقوقی اهدای عضو چیست ؟ آیا بیع است ؟ یا جعاله یا عمل حقوقی دیگر ؟ 4- آیا در قوانین موضوعه فعلی ، قانونی مبنی بر جواز اهدای عضو وجود دارد یا خیر؟ علم حقوق سوالات مطروحه را بدین گونه پاسخ می دهد که : چون ضابطه (( فایده و منفعت حلال داشتن )) ملاک نیست و همچنین با عنایت به کرامت ، شان ، عظمت و منزلت انسان ، نمی توان اعضای بدن انسان را مال محسوب کرد و فروش اعضای بدن انسان جایز نیست ، ( علیرغم آنکه انسان اختیار بدن خود از جمله اهداء به شرط عدم اذلال نفس را داراست ) و طبعا مقررات عقد بیع به لحاظ فقد عنوان مالیت در مورد آن جاری نیست ، چرا که اگر جاری بود اولا: متعهد له ، عقد بیعی ، که موضوع آن تعهد به اهدای عضو، باشد، در صورت امتناع تعهد باید بتواند مطابق ماده 362 قانون‌مدنی الزام وی را از دادگاه بخواهد و ثانیا : به لحاظ لزوم برقراری تعادل اقتصادی میان عوضین در عقد بیع مغبون چون عقدبیعی باید بتواند عقد را فسخ کند و از طرفی چون برای اعضای بدن انسان در جامعه نرخ ثابتی وجود ندارد قطعا خیار غبن هم در مورد انتقال عضو جاری نیست . بعد از اثبات عدم امکان اطلاق عنوان بیع بر ماهیت این عمل باید بررسی نمود که آیا این اقدام در قالب عقد هبه ( معوض ) قابل تصور است ؟ در پاسخ باید اشارت نمود که قالب عقد جعاله قابل توجیه خواهد بود . این در حالی است که اگر عضو بدن انسان مال محسوب می نمودیم . به موجب ماده 795 و 801 از قانون مدنی ، انتقال عضو، در قالب عقد هبه مجانی یا معوض قابل توجیه بود ، به‌هرحال مزیت توجیه انتقال عضو در قالی عقد جعاله آن است که اولا : مجبور نخواهیم بود عنوان مال را بر عضو بدن انسان تحمیل نمائیم . ثانیا : پاداشی که جاعل به عامل می پردازد ، چیزی جز پاسخگویی به احسان فرد عامل نخواهد بود و بسیار اتفاق می افتد که در آگهی روزنامه ها، مشاهده می کنیم که در قبال اهدای گروه خونی یا یک کلیه پاداش پرداخت خواهد شد . در پاسخ به سوال اخیر که مطرح شده باید گفت : در سال 1375 هیات محترم وزرا ، تصویب نمود تا دولت به هر کسی که کلیه خود را اهدا می کند، مبلغ ده میلیون ریال به عنوان (( هدیه ایثار )) پرداخت کند . و همچنین در سال 1379، قانون پیوند اعضای بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنان مسلم است ، توسط مجلس شورای اسلامی ایران به تصویب رسید که این اقدام را به شرط وصیت بیماریا موافقت ولی میت ( در پیوند از جسد ) ، جهت پیوند به بیمارانی که ادامه حیاتشان به پیوند عضو بستگی دارد، مجاز دانسته است و امروزه انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران در این خصوص اقدام شایان توجهی می نماید . در پایان شایان ذکر است که در این نوشتار موضوع پیوند اعضاء در ایران با اکثر کشورهای جهان مورد مطالعه تطبیقی قرار گرفته است .

جهت دانلود به ادامه مطلب بروید....


ادامه مطلب
درباره : پایان نامه , حقوق ,


برچسب ها : مطالعه تطبیقی , حقوق ایران , اهداء‌ و پیوند عضو , بررسی حقوقی اهداء‌ و پیوند عضو ,
بازدید : 363
تاریخ : پنجشنبه 26 تیر 1399 زمان : 3:39 | نویسنده : داوودقادرزاده | نظرات (0)
.....

صفحات سایت

تعداد صفحات : 4
تبلیغات

نهمین کنفرانس بین المللی نقد و واکاوی مدیریت در هزاره سوم

جستجو

کدهای اختصاصی
بالای صفحه